Antenna forgató elektronikák rádióamatőröknek


Üdvözöllek az oldalamon, Szűcs Péter vagyok, HA8EV. Évek óta foglalkozom korszerű, mikrokontorlleres antenna forgató elektronikák fejlesztésével. Ezen az oldalon szeretném bemutatni azt a kétfajta áramkört amit készítek.

Mielőtt valaki félre értené a dolgot, ezek az áramkörök teljesen saját fejlesztésűek, sehonnan NEM LOPTAM NEM MÁSOLTAM, nem mások fejlesztéseivel akarok villogni és abból hasznot húzni.


HA8EV ANTROT 5.0. Ez az áramkör egy mikrokontroller vezérelt kapcsolás, mely rengeteg segítő funkcióval látja el az antenna forgatás mikéntjét. Először is egy fok pontosságú antenna irány kijelzést tesz lehetővé (az impulzus szám >= 360), ezen kívül tartalmaz még 9db programozható fix irányt, 180 fokos offset eltolást (déli végállás) valamint soros porton keresztül Yaesu és DCU-1-es forgatóként is kommunikál különböző amatőr szoftverekkel.

A működési leírását itt lehet letölteni PDF formátumban.


HA8EV ANTROT 6.0e. Ez a verzió, egy egyszerűsített kezelést, mindenféle sallangot elhagyó verzió, alap funkciókra képes, úgymint forgatás, offset eltolás, és nullázás. Az áramkör szintén mikrokontroller vezérelt kapcsolás, tartalmaz egy fok pontosságú antenna irány kijelzést (az impulzus szám >= 360), ezen kívül még 180 fokos offset eltolást (déli végállás).

A működési leírását itt lehet letölteni PDF formátumban.info: Szűcs Péter- HA8EV 20/9648-800 - szupepe@szupepe.hu